“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τσάι του βουνού (Sideritis)

Όλοι ξέρουμε το τσάι του βουνού, λίγοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του, και το γεγονός ότι μαζί με το φασκόμηλο θεωρούνται από τα σημαντικότερα ροφήματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση ιώσεων και κρυολογημάτων.

Μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι καθημερινά, και μάλιστα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από ότι συνήθως συστήνεται για τα περισσότερα βότανα. Το τσάι του βουνού ή αλλιώς φλισκούνι, το συναντάμε σε διάφορες ορεινές περιοχές της χώρας μας, όπως στον Όλυμπο, στον Ταΰγετο, στην ορεινή Κρήτη, στην Εύβοια, στον Παρνασσό, και στο Άγιο Όρος.

Τα χρήσιμα μέρη του φυτού είναι τα φύλλα και οι ανθισμένες κορυφές. Ανθίζει το καλοκαίρι. Το ξηραίνουμε και το κρατάμε για όλο το χρόνο. Είναι εξαιρετικό στομαχικό και χωνευτικό. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, και φλεγμονών του ρινοφάρυγγα. Ρίχνουμε 6 γραμμάρια τσάι του βουνού σε 2 ποτήρια καυτό νερό, και πίνουμε μετά το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου