“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Μαθήματα ζωής από τον Παντελάκη Δημήτρη

Την Κυριακή 11/3/2012 διοργανώθηκε ο 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας, απόστασης 20 χιλιομέτρων, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μια ξεχωριστή συμμετοχή στον αγώνα, ήταν του αθλητή Παντελάκη Δημήτρη, ο οποίος εκπροσωπεί το Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης Θεσσαλονίκης. Ως προσωπικός του φυσικοθεραπευτής, νιώθω τιμή που τον υποστήριξα σε αυτή την προσπάθεια, και θα τον υποστηρίξω σε μελλοντικούς αγώνες.

Ο Παντελάκης Δημήτρης κατάφερε να τερματίσει επιτυχώς, παρόλο τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Η κατάσταση της υγείας του, δεν τον εμποδίζει ταυτόχρονα με τις αθλητικές του υποχρεώσεις, να σπουδάζει στο τμήμα φυσικοθεραπείας Αθηνών. Αξίζει να αναφερθώ σε μερικά επιτεύγματα του αθλητή.
Το 2010 κατάφερε να σκαρφαλώσει στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελ Μπρους στη Ρωσία, με υψόμετρο 5.642.,(κάτι που πιθανόν να αποτελεί παγκόσμια πρωτιά). Την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας, αποτέλεσε μία καλή προετοιμασία για το Διεθνή Μαραθώνιο που θα λάβει μέρος την 1/4/2012 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για άλλους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος. Θέλει να περάσει μηνύματα με αυτόν τον τρόπο και να δώσει αισιοδοξία στους ασθενείς με κυστική ίνωση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Παντελάκη Δημήτρη, και να του εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Του εύχομαι επίσης, να συνεχίσει να μας δίνει μαθήματα ζωής. Εξάλλου η ζωή δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος.

Σύλλογος για την Κυστική Ίνωσηwww.cfathess.gr

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος
Φυσικοθεραπευτής
www.prpanagiotopoulos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου