“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα...5 πρέπει


Των Χρήστου Νικήτα Πουλή, Γιάννη Παναγιωτόπουλου (δημοσιευμένο στο basketblog.gr)

Ο αθλητής χρειάζεται κάποιες βιταμίνες και συστατικά, προκειμένου να αναπληρώνει τη χαμένη ενέργεια και να "γεμίζει" τον οργανισμό του. Παρακάτω θα δείτε πέντε τροφές που πρέπει να λαμβάνουν όσοι κάνουν αθλητισμό και τα συστατικά τα οποία "κερδίζουν". Και βέβαια, δεν απευθυνόμαστε μόνο στους αθλούμενους, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά, αφού η υγεία μας έχει άμεση συνάρτηση με τον τρόπο που τρεφόμαστε...

ΡΟΔΙ
Tο ρόδι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες. Σύμφωνα με μετρήσεις ORAC (μέθοδος μέτρησης της αντιοξειδωτικής ποσότητας και δράσης τροφίμων) το ρόδι είναι ως και 3 φορές ισχυρότερο από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι!

ΚΑΡΟΤΟ
Τα καρότα περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά, για τον οργανισμό, είναι τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Το μπρόκολο αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, της οποίας η αντιοξειδωτική δράση συμβάλλει στην ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού. Επιπλέον λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυλλικό οξύ βοηθά στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και γι’αυτό η έλλειψή του οδηγεί σε μακροκυτταρική αναιμία. Το μαγνήσιο που περιέχει συγκρατεί το ασβέστιο που είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό. Τέλος πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει αντικαρκινική δράση λόγω των ενζύμων που περιέχει.

ΣΠΑΝΑΚΙ
Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών Κ, Α, C, Β2, Β6, φυλλικού οξέος, μαγγανίου, μαγνησίου, καλίου και φυτικών ινών. Με την κατανάλωσή του, προστατεύεται η καρδιά λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει, μειώνεται η αρτηριακή πίεση, μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο στο παχύ έντερο, ενισχύεται η μνήμη και προστατεύεται η όραση.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Πλούσια σε βιταμίνη C, κάτι που σημαίνει πως καταναλώνοντας καθημερινά πορτοκάλια, προστατεύεσαι από τις χειμερινές ιώσεις ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Αγαπούν το χαμόγελο και την εμφάνισή σου, διατηρώντας υγιή ούλα και δέρμα και συμβάλλουν στην απορρόφηση σιδήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου