“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Αξιολόγηση έγερσης από ύπτια σε καθιστή θέση στο κρεβάτι, σε αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (Α.Ε.Ε.)

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια κλίμακα αξιολόγησης έγερσης στην καθιστή θέση στην άκρη του κρεβατιού από ύπτια, από το 1 μέχρι το 6, για ασθενείς που έχουν υποστεί Α.Ε.Ε. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι παρακάτω δοκιμασίες μπορούν να συμπεριληφθούν από το φυσικοθεραπευτή και κατά το πλάνο θεραπείας.

1. Ο ασθενής προσπαθεί να ρολάρει, σηκώνει το κεφάλι του, αλλά δεν μπορεί να έρθει καθιστός, παρά μόνο με τη βοήθεια φυσικοθεραπευτή.

2. Ο ασθενής ρολάρει και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, ενώ ελέγχει τις κινήσεις της κεφαλής σε όλη τη διάρκεια της κίνησης. Ο φυσικοθεραπευτής βοηθάει στην έγερση με ειδικούς χειρισμούς.

3. Ο ασθενής ρολάρει και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, με το φυσικοθεραπευτή να είναι σε ετοιμότητα και να υποβοηθάει τα κάτω άκρα.

4. Ο ασθενής ρολάρει και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, με το φυσικοθεραπευτή να είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσει αν χρειαστεί.

5. Ο ασθενής ρολάρει και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ο φυσικοθεραπευτής.

6. Ο ασθενής ρολάρει και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου