“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Γερμανικό χαμομήλι καλλιεργημένο (Matricaria recutita)

Tα άνθη του γερμανικού χαμομηλιού, περιέχουν από 0.24 – 2 % πτητικό έλαιο που λαμβάνεται από απόσταξη, και έχει χαρακτηριστικό μπλε χρώμα. Τα βασικά συστατικά του (hisabolol, chamazulene), περιέχονται κατά 50%, στο σύνολο του πτητικού ελαίου.

Το εν λόγω μπλε αιθέριο έλαιο, αποτελεί ιδανική λύση για τη μείωση του στρες, της κατάθλιψης, της αϋπνίας, καθώς και της ημικρανίας. Έχει επίσης, αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδική, αντιαλλεργική, και αντισηπτική δράση. Δρα ανακουφιστικά σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματικών πόνων.

Στο δέρμα προσφέρει τόνωση και αναζωογόνηση επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει τους πόρους και απαλύνει ελαφρά εγκαύματα, ξηροδερμίες ή εκζέματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη μυοχαλαρωτική μάλαξη, με 2-3 σταγόνες χαμομηλιού αραιωμένο σε βάση λαδιού. Άλλος τρόπος που θα σας χαλαρώσει και θα αποβάλλει το άγχος, είναι να ρίξετε 3-4 σταγόνες , στα αφρόλουτρό σας.

Προσέξτε πάντα να είναι αραιωμένο και σε μικρές δόσεις, όπως προαναφέρθηκε. Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας, ή τον φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση οιουδήποτε σκευάσματος με βότανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου