“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου για τo Athens Senior Games

Σας ανακοινώνουμε την ίδρυση των Athens Senior Games.

Το Athens Senior Games, είναι ετήσια δράση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), που στοχεύει στην κινητοποίηση των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικοί. Για το γεγονός αυτό, οι συμμετέχοντες προπονούνται όλο το χρόνo, σε αθλήματα όπως basket, bowling, στόχος, καθώς και στη ρίψη κρίκων.  

Ιδρύθηκαν στην Αθήνα, στις 16.6.2018, από το φυσικοθεραπευτή Ιωάννη Παναγιωτόπουλο. Είναι μια δράση που μας έρχεται ως ιδέα, από την αντίστοιχη δράση, που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, με την ονομασία GERI OLYMPICS, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Geri Olympics and Active Living, και του ιδρυτή του, Dr Ted Muilenburg.

Στόχος μας είναι, η διάδοση της ιδέας, σε όλο τον κόσμο.


Iωάννης Παναγιωτόπουλος PT, BSc, OEP Leader
Φυσικοθεραπευτής – Συγγραφέας
Προϊστ. Φυσ/πείας Μ.Φ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου