“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer

Mε αφορμή την παγκόσμια μέρα νόσου Alzheimer 2014, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, πραγματοποίησε επιτυχώς στις 26 Σεπτεμβρίου, μια ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση προς το κοινό, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια, από την πρόεδρο της ομάδας εργασίας, την κυρία Σακκά. Η υλοποίηση του προγράμματος θα είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για τους ανοιακούς ασθενείς όσο και για τον κοινωνικό τους περίγυρο, αφού υπολογίζεται ότι 200.000 άνθρωποι με νόσο Alzheimer ζουν στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε αποτελείται από την κ. Σακκά, τον κ. Πολίτη, τον κ. Σκαρμέα, τον κ. Κυριόπουλο, τον κ. Αθανασάκη, τον κ. Βιδάλη, τον κ. Τάκη, την κ. Κουλούρη Φ., και την κ. Μακροδημήτρη.

Τέλος να τονίσουμε ότι, πέρα από την κοινωνική διάσταση του προβλήματος, υπάρχει και η οικονομική διάσταση, αφού σύμφωνα με έρευνα, το ετήσιο κόστος της άνοιας για την Ελλάδα, πιθανόν να αγγίζει τα 3 ΔΙΣ euro (Κυριόπουλος et al, 2006). Το κόστος επίσης, διαχείρισης ανοιακού ασθενούς, αυξάνεται καθώς εξελίσσεται η νόσος. Άρα είναι σημαντικό να επενδύσουμε στη φαρμακευτική έρευνα, ώστε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν, λειτουργικούς τους ασθενείς. Αυτή τη στιγμή 100 δραστικές ουσίες είναι υπό έρευνα, και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα βρεθούν αποτελεσματικότερα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου