“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

10 Συμβουλές για την υγιεινή των χεριών σε επισκέπτες ασθενών

1. Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιούμε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, πριν και μετά την επαφή μας με τον ασθενή, όταν είναι λερωμένα, μετά τη χρήση της τουαλέτας, και πριν τα γεύματα.

2. Φτερνιζόμαστε στην περιοχή του αγκώνα μας, ώστε να μην μεταφέρουμε μικρόβια, δια χειραψίας για παράδειγμα.


3. Χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσεως κατά την επαφή με τον ασθενή.

4. Κατά την πλύση των χεριών βρέξτε τα χέρια σας με νερό και βάλτε σαπούνι.

5. Δεν ξεχνάμε να τρίψουμε καλά την παλαμιαία επιφάνεια,τη ραχιαία επιφάνεια, ανάμεσα στα δάκτυλα, τα νύχια, και τον αντίχειρα.

6. Ξεπλύνετε καλά με νερό, και στεγνώστε τα χέρια με χαρτί.

7. Κλείστε τη βρύση κρατώντας το χαρτί.

8. Εφόσον χρησιμοποιήσετε αλκοολούχο αντισηπτικό, φροντίστε να είστε σχολαστικοί όπως περιγράψαμε παραπάνω (5η συμβουλή), μέχρι να στεγνώσουν τα χέρια μας.

9. Η συνολική διαδικασία εφαρμογής αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, πρέπει να κρατάει περίπου 30 δευτερόλεπτα.

10. Η συνολική διαδικασία πλυσίματος των χεριών, πρέπει να κρατάει περίπου 60 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου