“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Προσοχή στα σαρακοστιανά εδέσματα

1. Χαλβάς. Παρασκευάζεται σε διάφορες εκδοχές. Το κύριο συστατικό του είναι το ταχίνι, ενώ συνδυάζει αρμονικά πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ακόρεστα λιπαρά. Προσέξτε να είναι τυποποιημένος ή από επώνυμο κατάστημα.

2. Λαγάνα. Λόγω του φόρτου εργασίας των ημερών, πιθανόν να είναι άψητη. Προσέξτε να είναι καλά ψημένη, για να αποφύγετε στομαχικές ενοχλήσεις.

3. Ταραμάς. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση, και δώστε προσοχή στην οσμή και τη γεύση του. Προμηθευτείτε καλύτερα τυποποιημένη συσκευασία.

4. Tουρσί. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο στομάχι.

5. Ελιές. Δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι τυποποιημένες ή χύμα. Αν είναι χύμα όμως, πρέπει να τις πλύνετε καλά.

6. Θαλασσινά. Τα φρέσκα θαλασσινά διακρίνονται από ζωηρά μάτια, γυαλάδα, και ευχάριστη οσμή. Αν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας, προτιμήστε τα κατεψυγμένα.

7. Αλκοόλ. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ειδικά αν πρόκειται να οδηγήσετε. Επίσης φροντίστε να μην αλλάζετε ποτά, και αισθανθείτε στομαχικό ανακάτεμα ή ζαλάδες.

Σε περίπτωση που μετά τα σαρακοστιανά εδέσματα παρουσιάσετε συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης (π.χ. στομαχόπονο, πονοκέφαλο, ευκοίλια, εμετό), πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ιατρό σας.

Τηλεφωνικό κέντρο δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

Καλή σαρακοστή σε όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου