“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Εσείς πόσο αγχωμένοι είστε? Δοκιμάστε το τεστ!!

Το παρακάτω ψυχολογικό τεστ, είναι κατασκευασμένο από Γερμανικό πανεπιστήμιο, και μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Μόλις απαντήσετε στις ερωτήσεις, προσθέστε τους βαθμούς για να δείτε το αποτέλεσμα.

1. Πόσο συχνά νιώθετε εξάντληση στην καθημερινότητά σας?
Πολύ σπάνια (1) Μερικές φορές την εβδομάδα (3) Μερικές φορές(2) Ποτέ (0)

2. Βρίσκεστε συχνά σε πίεση χρόνου?
Αραιά και που (2) Σπάνια (1) Συχνά (3) Ποτέ (0)


3. Πόσο συχνά σκέφτεστε την εργασία σας όταν πάτε σπίτι?
Μερικές φορές (2) Συχνά (3) Πολύ σπάνια (1) Ποτέ (0)

4. Πόσο συχνά δεν κοιμάστε καλά επειδή σας απασχολούν προβλήματα?
Αραιά και που (2) Πολύ σπάνια (1) Πολύ συχνά (3) Ποτέ (0)

5. Πόσο συχνά δεν μπορείτε να χαλαρώσετε τα βράδια, επειδή δεν έχετε ολοκληρώσει τις δουλειές σας?
Αραιά και που (2) Πολύ συχνά (3) Πολύ σπάνια (1) Ποτέ (0)

6. Είναι Δευτέρα πρωί. Πώς αισθάνεστε?
Καλά, χαίρομαι για τη νέα εβδομάδα (1) Άσχημα, θέλω να φύγει γρήγορα η εβδομάδα (3) Χαίρομαι για το επόμενο Σαββατοκύριακο (2) Πολύ καλά. Αναλαμβάνω ευχαρίστως τα καθήκοντά μου (0)

7. Έχετε πόνους στον αυχένα και στην πλάτη (μυικό σπασμό)?
Μερικές φορές (2) Συχνά (3) Σπάνια (1) Ποτέ (0)

8. Τι κάνετε τα βράδια για να χαλαρώσετε?
Ξαπλώνω στον καναπέ (3) Βγαίνω με φίλους (1) Βγαίνω για φαγητό (2) Αθλούμαι (0)

9. Έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας, και τα ενδιαφέροντά σας?
Σπάνια (2) Αραιά και που (1) Ελάχιστα (3) Ναι (0)

10. Πόσο συχνά τα βράδια βρίσκετε κουράγιο για σωματική άσκηση ?
Σπάνια (3) Μια φορά την εβδομάδα (2) Πολύ συχνά (1) Κάθε μέρα (0)

Συνολικό σκορ……………

Αποτελέσματα:

1. (0-7 βαθμοί)
Ουσιαστικά είστε χαλαροί και δεν δίνετε ευκαιρία στο άγχος να σας καταβάλλει. Έχετε ανακαλύψει δυνατότητες που σας επιτρέπουν να αντιμετωπίζετε την καθημερινότητά σας χωρίς πίεση. Φροντίστε να παραμείνετε σε αυτή την κατάσταση. Όπως και να έχει, να προνοείτε για να μπορείτε και στο μέλλον να ανταπεξέρχεστε σε νέες απαιτήσεις.

2. (8-15 βαθμοί)
Είστε αγχωμένοι. Η καθημερινότητά σας είναι απαιτητική, και μερικές φορές αυτό σας ταλαιπωρεί. Δεν καταφέρνετε να τηρείται χρόνους ανάπαυσης, και να κρατάτε ισορροπίες. Να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας, και να λαμβάνετε τα σημάδια άγχους στο σώμα σας. Να παίρνετε σοβαρά υπόψη συμπτώματα όπως στομαχικό άλγος, διαταραχές ύπνου ή ικανότητας συγκέντρωσης, και να τα αντιμετωπίζετε συστηματικά.

3. (16-24 βαθμοί)
Είστε πολύ αγχωμένοι. Στον οργανισμό σας λαμβάνουν χώρα, χωρίς να το καταλαβαίνετε, όλες οι σωματικές και ψυχικές αντιδράσεις που προκαλούνται από το άγχος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει εμφανής, μέσω της κόπωσης, της αδιαθεσίας, του στομαχικού άλγους και τις διαταραχές συγκέντρωσης. Λάβετε μέτρα σύντομα για να καταπραΰνετε τα παραπάνω συμπτώματα.

4. (25 – 33 βαθμοί)
Είστε υπερβολικά αγχωμένοι. Νιώθετε ιδιαίτερη πίεση και δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε. Συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης, στομαχόπονοι, διαταραχές ύπνου, και εξάντληση, είναι πλέον φυσιολογικά για εσάς. Το υψηλό επίπεδο άγχους βλάπτει τον οργανισμό σας περισσότερο από όσο νομίζετε. Λάβετε άμεσα μέτρα για να μειώσετε το άγχος, και για να επαναφέρετε τα επίπεδα της σωματικής και πνευματικής σας απόδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου