“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αξιολόγηση έγερσης στην όρθια θέση από καθιστή, σε αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (Α.Ε.Ε.)

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια κλίμακα αξιολόγησης έγερσης στην όρθια θέση από καθιστή, από το 1 μέχρι το 6, για ασθενείς που έχουν υποστεί Α.Ε.Ε. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι παρακάτω δοκιμασίες μπορούν να συμπεριληφθούν από το φυσικοθεραπευτή και κατά το πλάνο θεραπείας.

1. Ο ασθενής σηκώνεται όρθιος με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή, με όποια μέθοδο.

2. Ο ασθενής σηκώνεται όρθιος με το φυσικοθεραπευτή να είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσει. Το βάρος του ασθενή είναι άνισα κατανεμημένο και χρησιμοποιεί τα χέρια για στήριξη.

3. Ο ασθενής σηκώνεται όρθιος μόνος του. Δεν επιτρέπουμε όμως την άνιση κατανομή βάρους, και τη στήριξη με τα χέρια.

4. Ο ασθενής σηκώνεται όρθιος μόνος του για 5 δευτερόλεπτα, με τα ισχία και τα γόνατα σε έκταση. Δεν επιτρέπουμε την άνιση κατανομή του βάρους.

5. Ο ασθενής σηκώνεται όρθιος μόνος του και επιστρέφει στην καθιστή θέση, χωρίς ο φυσικοθεραπευτής να είναι σε ετοιμότητα. Δεν επιτρέπουμε την άνιση κατανομή του βάρους.

6. Ο ασθενής καταφέρνει να σηκωθεί όρθιος μόνος του και να επιστρέψει στην καθιστή θέση, χωρίς τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή, 3 φορές σε 10 δευτερόλεπτα. Δεν επιτρέπουμε την άνιση κατανομή του βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου