“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων Οκτωβρίου - Νοεμβρίου


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, που διοργανώθηκαν σε εβδομαδιαία συχνότητα, υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου φυσικοθεραπευτή Παναγιωτόπουλου Ιωάννη.

Στα σεμινάρια έλαβαν μέρος φυσικοθεραπευτές (εργαστηριούχοι, κλινικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, εθνικών ομάδων, αθλητικών συλλόγων, βοηθοί), νοσηλευτές διαφόρων βαθμίδων, εργοθεραπευτές, φοιτητές των Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., και κολλεγίων. Τα 4 θέματα που αναπτύχθηκαν είναι η αθλητική και θεραπευτική μάλαξη, η φυσικοθεραπεία στην τρίτη ηλικία, η ιδιοδέκτρια νευρομυική διευκόλυνση P.N.F., και οι πρώτες βοήθειες.

Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο. Παράλληλα αναπτύχθηκαν ωφέλιμες συζητήσεις μεταξύ των μελών, μέσα από ανταλλαγή απόψεων από την καθημερινή κλινική τους εμπειρία.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν αρκετοί συνάδελφοι, που ξεκίνησαν από επαρχιακές πόλεις (Αίγιο, Τρίκαλα) για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Εντέλει, οι εντυπώσεις όλων ήταν θετικές, ενώ εκφράστηκε από πολλούς η επιθυμία για τη διοργάνωση νέων σεμιναρίων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου