“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

10 Εργονομικές συμβουλές για εργασία γραφείου

1. Πρώτο μέλημά σας είναι η επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας γραφείου. Μπορεί να διαθέτει ροδάκια, ρύθμιση πλάτης – μπράτσων, ή να περιστρέφεται, έτσι ώστε να διευκολύνεται η καθιστική σας εργασία.

2. Να έχετε κοντά σας, τα σημαντικότερα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, για να αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις, ή απότομες πλάγιες κάμψεις – στροφές του κορμού.

3. Αφιερώστε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, κάνοντας ήπιες ενεργητικές ασκήσεις αυχένα, ώμων, και οσφύος.

4. Φροντίστε να έχετε ευθειασμένη (σε μετωπιαίο επίπεδο) την σπονδυλική σας στήλη για όση ώρα κάθεστε, και να αποφεύγετε καμπτικές στάσεις του κορμού, ακουμπώντας καλά πίσω στην πλάτη της καρέκλας.

5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορθοπεδικό μαξιλαράκι οσφύος, το οποίο υποστηρίζει τη φυσιολογική οσφυϊκή λόρδωση.

6. Υπάρχουν επίσης στο εμπόριο ειδικά υποπόδια, για να στηρίζετε τα κάτω άκρα.

7. Η ιδανική θέση σας στη καρέκλα γραφείου, είναι να σχηματίζεται γωνία 90 μοιρών μεταξύ κορμού, ισχίων, γονάτων και ποδοκνημικών.

8. Να έχετε και τα 2 άνω άκρα πάνω στο γραφείο με χαλαρούς τους ώμους, τους αγκώνες να σχηματίζουν 90 μοίρες, και την πηχεοκαρπική σε ελαφρά έκταση.

9. Είναι ωφέλιμο να κάνετε συχνά διαλλείματα. Για παράδειγμα ανά μία-δύο ώρες να περπατάτε λίγο.

10. Μη ξεχνάτε τέλος να κάνετε αυτοδιατάσεις κυρίως στον αυχένα, στην οσφύ, και στον καρπό. Για αυτοδιάταση του αυχένα, φέρτε το πιγούνι προς το μέσα για να ευθειαστεί η αυχενική μοίρα, και έπειτα κατεβάστε αργά το κεφάλι προς τα κάτω μέχρι να αισθανθείτε ένα ανακουφιστικό τράβηγμα. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε όποτε θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου