“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

10 Συμβουλές για το καθημερινό σας υπόδημα

1. Η επιλογή κατάλληλου υποδήματος, δε θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στο προσωπικό γούστο ή το στυλ που επιτάσσει η μόδα, με σκοπό να αποφύγουμε διαταραχές στο μυοσκελετικό μας σύστημα.

2. Το υλικό του υποδήματος είναι σημαντικό, να είναι καλής ποιότητας, μαλακό, να επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και να προστατεύει από κρύο, υγρασία, ή ανωμαλίες του εδάφους.

3. Η σόλα να είναι ευλύγιστη ώστε να επιτρέπει την άνετη έκταση των δακτύλων κατά τη βάδιση. Ταυτόχρονα να είναι ικανή να απορροφά τους κραδασμούς από το έδαφος.

4. Προσέξτε το ύψος του τακουνιού να κυμαίνεται μεταξύ 3-5 εκατοστών. Στα υποδήματα με μεγαλύτερο τακούνι υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού βλαισού δακτύλου, και τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης από τις βιομηχανικές ανισορροπίες που δημιουργούνται.

5. Αποφύγετε τα υποδήματα με στενό ψίδι (μπροστινή άκρη). Τα συγκεκριμένα υποδήματα είναι από τα πιο επικίνδυνα, αφού αναγκάζονται τα δάκτυλα να τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, και να έχουμε αρθρικές αλλοιώσεις.

6. Αν παρόλα αυτά επιμένετε σε υπόδημα με στενό ψίδι, φροντίστε να προεξέχει από το μπροστινό τμήμα του ποδιού για να προλάβετε τυχόν παρεκκλίσεις των δακτύλων.

7. Φροντίστε να εφαρμόζει καλά στο πόδι σας, και να δένει μαζί του, μεταξύ πτέρνας και κουντεπιέ.

8. Όσο για το μέγεθος του υποδήματος που θα διαλέξετε, προσέξτε να είναι 0.5 εκατοστό πιο μακρύ από το πόδι, με δεδομένο ότι αφήνουμε ένα περιθώριο στο πόδι να μετατοπίζεται ελάχιστα κατά τη βάδιση.

9. Πριν αγοράσετε το υπόδημα είναι χρήσιμο να το δοκιμάσετε και να κάνετε μερικά βήματα, για να δείτε πως προσαρμόζεται το πόδι κατά τη βάδιση.

10. Μη διστάσετε να επιλέξετε ένα υπόδημα που έχει λίγο αυξημένη τιμή λόγω της ποιότητας του, αφού πρόκειται για το καλό της υγεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου