“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Ελληνική αποστολή στη Γερμανία

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) – η Εθνική Μονάδα διαχείρισης του ERASMUS – ενέκρινε την τοποθέτηση σπουδαστών, αποφοίτων, και καθηγητών του ΙΕΚ ΣΒΙΕ σε πρότυπους επαγγελματικούς χώρους στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στη Δανία και στην Ολλανδία. Το διάστημα 10 – 15 Απριλίου η Ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από το φυσικοθεραπευτή κ. Παναγιωτόπουλο Ιωάννη και 3 νοσηλεύτριες, απέκτησαν μία μοναδική επιμορφωτική εμπειρία, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS PLUS (Εurocom Smart Week Projekt), στη Βρέμη της Γερμανίας, υπό την αιγίδα του ΒΒS Syke.

Η Ελλάδα, ήταν μία εκ των επτά Ευρωπαικών χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ξεχωριστές γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες ή απόψεις με τους άλλους συναδέλφους τους, αφού τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος ERASMUS PLUS, είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Το σίγουρο είναι, ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα γινόμαστε όλοι καλύτεροι και πλουσιότεροι σε εμπειρίες. Ας ελπίσουμε, ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου