“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή στο πρόγραμμα EUROCOM!!!

Η πρότυπη Μ.Φ.Η. St. George Metropolitan, συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, ενώ θεωρεί εξίσου σημαντική την βελτίωση τόσο των παροχών, όσο και την εξέλιξη των εργαζομένων που απαρτίζουν τη διεπιστημονική ομάδα. Η συνεχής επιμόρφωση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και προτεραιότητα. Η ενεργή συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eurocom, του Erasmus+, υπό την αιγίδα της ΣΒΙΕ, επισφραγίζει την προσπάθειά μας για συνεχή αυτοβελτίωση.

Πέρσι τον Απρίλιο 2015, στην Ευρωπαϊκή συνάντηση επαγγελματιών υγείας, Eurocom, που έλαβε χώρα στην Οστάνδη του Βελγίου, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε επάξια από τις ψυχολόγους της Μονάδας μας, Ζωή Αλεξούλη και Άλια Χόταρη. Μάλιστα τότε, ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Προϊστάμενος φυσικοθεραπείας της Μονάδας μας, και Πρόεδρος Τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας, Π.Σ.Φ., συνεχάρη τους οργανωτές και είχε στείλει επιστολή συνεργασίας. Φέτος, στις 16 Μαρτίου 2016, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, υποδεχτήκαμε στη Μονάδα μας, στη Γλυφάδα, 2 επαγγελματίες υγείας. Μία καθηγήτρια νοσηλευτικής από τη Δανία, και μία νοσηλεύτρια από τη Φινλανδία.

Το πρόγραμμα ξενάγησης στη Μονάδα μας, περιελάμβανε μεταξύ άλλων, ηλεκτρονική παρουσίαση της δομής λειτουργίας, παρακολούθηση ομαδικού προγράμματος νοητικής και σωματικής άσκησης, και ξενάγηση στα δωμάτια των φιλοξενουμένων. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε, με την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, προς βελτίωση όλων των συμμετεχόντων επαγγελματιών υγείας, και φυσικά με ένα λουκούλλειο γεύμα! Οι Ευρωπαίες συνάδελφοι, έφυγαν εντέλει από τη Μονάδα μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις, κάτι που μας κάνει εθνικά υπερήφανους, για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ηλικιωμένους.

Πηγή: www.glyfadametropolitans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου