“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Συσχετισμός Βιταμίνης D με κατάθλιψη

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και οι αυξημένες εκκρίσεις ορμονών από τον παραθυρεοειδή αδένα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ο συσχετισμός αυτός υπήρξε αντικείμενο πολλών προγενέστερων ερευνών, και νέες μελέτες έρχονται να τις επιβεβαιώσουν. Συγκεκριμένα, τα επίπεδα ορμονών του παραθυρεοειδή αδένα, φαίνεται να είναι 5% υψηλότερα σε άτομα με ήπια κατάθλιψη και 33% υψηλότερα σε άτομα με βαριά κατάθλιψη.

Ακόμα βρέθηκε, ότι ηλικιωμένοι με κατάθλιψη, έχουν κατά μέσο όρο 14% χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D , σε σχέση με υγιείς ηλικιωμένους.

Πηγή: Εφημερίδα Πρώτη του Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου