“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Συσχετισμός Βιταμίνης D με κατάθλιψη

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και οι αυξημένες εκκρίσεις ορμονών από τον παραθυρεοειδή αδένα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ο συσχετισμός αυτός υπήρξε αντικείμενο πολλών προγενέστερων ερευνών, και νέες μελέτες έρχονται να τις επιβεβαιώσουν. Συγκεκριμένα, τα επίπεδα ορμονών του παραθυρεοειδή αδένα, φαίνεται να είναι 5% υψηλότερα σε άτομα με ήπια κατάθλιψη και 33% υψηλότερα σε άτομα με βαριά κατάθλιψη.

Ακόμα βρέθηκε, ότι ηλικιωμένοι με κατάθλιψη, έχουν κατά μέσο όρο 14% χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D , σε σχέση με υγιείς ηλικιωμένους.

Πηγή: Εφημερίδα Πρώτη του Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου