“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

10 τροφές για το μυαλό...

1. Πράσινο τσάι. Εξαιτίας των αντιοξειδωτικών και των κατεχίνων που περιέχει, βελτιώνει τη μνήμη, την ψυχική
ισορροπία και γενικότερα όλες πνευματικές λειτουργίες.

2. Ελαιόλαδο. Προστατεύει το νευρικό σύστημα, βοηθάει την αιματική κυκλοφορία του εγκεφάλου, και συμβάλλει στην ανάπτυξη της μαθησιακής ικανότητας, αφού περιέχει βιταμίνη Ε.


3. Ξηροί καρποί. Πλούσιοι σε ω3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες, θα μας εξασφαλίσουν καθαρό μυαλό, και ψυχική ανάταση.


4. Τροφές με άμυλο. Τέτοιες για παράδειγμα είναι τα μακαρόνια, το ψωμί, το ρύζι, και οι πατάτες. Αυτές οι τροφές, που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, αποτελούν πηγή ενέργειας για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.

5. Καφές. Η καφεΐνη δραστηριοποιεί τη λειτουργία του εγκεφάλου, και βοηθάει στην επεξεργασία των πληροφοριών, που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά.


6. Ψάρια με ω3 λιπαρά οξέα. Τέτοια για παράδειγμα είναι ο σολομός, ο τόνος, καθώς και οι σαρδέλες. Έρευνες έδειξαν μάλιστα, ότι ο σολομός είναι 3 φορές πλουσιότερος σε ω3 από τον τόνο. Θα βελτιώσουν την αιματική κυκλοφορία στον εγκέφαλο, και ταυτόχρονα θα μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

7. Λαχανικά. Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, και το λάχανο, περιέχουν βιταμίνες και σίδερο. Έτσι συμβάλλουν θετικά στις λειτουργίες μνήμης του εγκεφάλου.

8. Νερό. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα επίπεδα ηλεκτρολυτών (κάλιο, νάτριο), θα βοηθήσει σημαντικά στη μετάδοση του ηλεκτρικού σήματος, μεταξύ των νευρώνων του νευρικού συστήματος.

9. Μαύρη σοκολάτα. Περιέχει κακάο, το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία στον εγκέφαλο.


10. Αυγά. Τα αυγά θα μας προστατεύσουν από τη φυσιολογική γήρανση του εγκεφάλου με την πάροδο των χρόνων. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και διάφορα συστατικά (λεκιθίνη, χολίνη) που βοηθούν στην ομαλή εγκεφαλική λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου