“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα ΚΑΡΠΑ με αφορμή τον εορτασμό του 112

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να κάνει γνωστό τον κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους ευρωπαίους πολίτες. Το 112 μπορεί κανείς να το καλέσει από κάθε είδους τηλεφωνική συσκευή, σταθερή ή κινητή, χωρίς χρέωση. Με την κλήση στο 112 ειδοποιούνται ταυτόχρονα οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, στην κάθε χώρα και κινητοποιούνται ανάλογα με την ανάγκη που έχει προκύψει.

Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, τη σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά. Φέτος η RSF Hellas- Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και τη συμβολή της 112 Foundation, του ΕΚΑΒ και του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς", διοργανώνει στην Αθήνα ημερίδα με θέμα: τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, και ανοιχτή εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.).

Η ημερίδα και η εκπαίδευση, στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ΔΩΡΕΑΝ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρες 09.00 – 16.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο). Η Θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, και η πρακτική από εθελοντές της RSF Hellas. Μετά το πέρας της ημερίδας, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο κιν: 690 8226076 και στο email: 112@rsfhellas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου