“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και επαγγελματικούς σταθμούς κατά την ενασχόλησή μου με το χώρο. Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Κεραλοιφή, η θαυματουργή…

Η κεραλοιφή είναι μια θεραπευτική αλοιφή, που αποτελείται από ένα μείγμα λαδιού (π.χ. ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο) και μελισσοκεριού σε αναλογία 5 προς 1 περίπου. Έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε εγκαύματα, συγκάματα, εκζέματα, αλλεργίες, τραύματα, αλλά λειτουργεί και ενυδατικά σε περιπτώσεις ξηροδερμίας (π.χ. πτέρνες, αγκώνας, κνήμες). Εφαρμόστε 2-3 φορές τη μέρα. Απορροφάται πολύ γρήγορα από το δέρμα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια ενδεικτική συνταγή, ώστε να φτιάξετε τη δική σας κεραλοιφή. Άλλωστε, καλό είναι να υπάρχει στο φαρμακείο του σπιτιού σας για ώρα ανάγκης.

Υλικά για ένα βαζάκι 100ml

• Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη για 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μελισσοκερί
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή συνδυασμός λαδιών
• Λιώνετε σε 1 μπρίκι το μελισσοκερί, έπειτα προσθέτετε το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά το μείγμα
• Γεμίζετε ένα καθαρό βαζάκι, και το αφήνετε να πήξει. Η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη, και διαρκεί περίπου 1 έτος.
• Αν τη θέλετε πιο στερεή, την επόμενη φορά προσθέστε λιγότερο λάδι, ενώ αν τη θέλετε πιο παχύρευστη προσθέστε περισσότερο λάδι.
• Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού, αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων, ροδόνερο, βιταμίνη Ε (2 κάψουλες), ή και πρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου