Το ρακόμελο παράγεται μέσα από μια διαδικασία απόσταξης (αποστακτήρας) των σακχάρων του μελιού. Μπορούμε όμως και εμείς στο σπίτι να φτιάξουμε ρακόμελο, με μια εύκολη συνταγή που σας προτείνουμε παρακάτω.
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος δηλαδή το βήχα, την καταρροή, τον πονόλαιμο, την ατονία ή και τον πυρετό. Είναι επιστημονικά αποδεκτό, ότι το ρακόμελο μπορεί να ανακουφίσει κάποιον που υποφέρει από αυτά τα συμπτώματα αλλά και να ανοίξει τους αεραγωγούς.
Γεμίστε ένα κρασοπότηρο ρακή και ρίχτε το μέσα σε ένα μπρίκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να φτάσει σε σημείο βρασμού. Όταν ζεσταθεί αρκετά βγάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά, ρίχνουμε 1 – 2 κουταλιές μέλι, τοποθετούμε ένα ξύλο κανέλας, και ανακατεύουμε καλά. Το ρακόμελό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε με μία μικρή γυάλινη κανάτα.
Είναι ένα εύγεστο, αρωματικό, γλυκό, καθώς και τονωτικό ποτό. Να τονίσουμε όμως, ότι πρόκειται για ένα δυνατό ποτό λόγω της ρακής, και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωσή του.
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος δηλαδή το βήχα, την καταρροή, τον πονόλαιμο, την ατονία ή και τον πυρετό. Είναι επιστημονικά αποδεκτό, ότι το ρακόμελο μπορεί να ανακουφίσει κάποιον που υποφέρει από αυτά τα συμπτώματα αλλά και να ανοίξει τους αεραγωγούς.
Γεμίστε ένα κρασοπότηρο ρακή και ρίχτε το μέσα σε ένα μπρίκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να φτάσει σε σημείο βρασμού. Όταν ζεσταθεί αρκετά βγάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά, ρίχνουμε 1 – 2 κουταλιές μέλι, τοποθετούμε ένα ξύλο κανέλας, και ανακατεύουμε καλά. Το ρακόμελό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε με μία μικρή γυάλινη κανάτα.
Είναι ένα εύγεστο, αρωματικό, γλυκό, καθώς και τονωτικό ποτό. Να τονίσουμε όμως, ότι πρόκειται για ένα δυνατό ποτό λόγω της ρακής, και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωσή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου